Dërgesa falas për blerje mbi 5000 Lek

Kontrolli i makinerive

  • Ndryshimi i gomave të makinës dhe mjetet e nevojshme

Ka dy momente esenciale për makinat, nga gomat verore në gomat dimërore. Në ndryshimin e gomave për sezonin veror, janë disa aksesorë

Ndryshimi i gomave është I domosdoshëm por sim und t’I ndërroni vetë dhe në çfarë duhet të keni kujdes?

Më poshtë do të gjeni këshilla se çfarë duhet mjetesh duhet të keni në konsideratë kur ndërroni gomat.

Një krik hidraulik, çelës kryq, levë kriketi, dorezë dinamometrike, pistoletë ajri

Çdo pajisje ka zona të përforcuara ku makina mund të ngrihet. Me një krik të përshtatshëm, puna thjeshtësohet.

Çelësi kryq nga ana tjetë kërkon më shumë force por mund të vendoset në rrotullim më thjeshtë, kështu vidat mund të hiqen dhe vendosen më thjeshtë.

Një vidiator, pistoletë dadiçekësh ju ndihmon të lironi vidat shumë të ngjeshura.

Një dorezë dinamometrike duhet për shtrëngimin e bulonave. Çelësi i rrotullimit është ndoshta mjeti më i rëndësishëm kur ndërroni gomat dhe është absolutisht i domosdoshëm. Gjithashtu parandalon shtrëngimin e tepërt të bulonave të rrotave.

 

  • Këshilla për ndërrimin gomave:

Hapi 1 – Ngrini frenat e dorës

Hapi 2 – Lironi bulonat e gomës

Hapi 3 – Ngrini karrocën

Hapi 4 – Hiqni bulonat e gomës

Hapi 5 – Vendosni gomën e re

Hapi 6 – Vendosni bulonat e gomës

Hapi 7 – Uleni karrocën pak

Hapi 8 – Shtrëngoni plotësisht bulonat e gomës

Hapi 9 – Uleni karrocën plotësisht

Hapi 10 – Kontrolloni presionin e gomave

Hapi 11 – Instaloni kapakët

Hapi 12 – Kontrolloni bulonat e gomave sërisht për të qenë të sigurt

  • Kujdesi i makinës dhe biçikletës

Me ardhjen e pranverës makina juaj ka nevojë për një pamje të re. Jepini shkëlqim makinës suaj me pajisjet dhe produktet tona.
Për pastrim, zmerilim, lëmim, lustrim boje ose pastrimi intensiv i brendshëm – do të gjeni mjetet e duhura për çdo aplikim dhe do ta bëni makinën tuaj të përshtatshme për pranverë përsëri.
Por nuk është vetëm makina për të cilën duhet të kujdesemi, por edhe biçikleta. Korniza e biçikletës duhet të pastrohet, zinxhirët të lyhen me vaj dhe sedilja e biçikletës duhet të pastrohet në mënyrë të kujdesshme.

BAUMARKET